Κοσμάς / Ο Κοσμάς σήμερα

O Κοσμάς αποτελεί ένα κομμάτι αρκαδικής γης που διατηρεί ανόθευτη τη Βουνίσια αρετή του και χαρακτηρίζεται από μία άγρια ομορφιά η οποία συνδέεται με την πλούσια ιστορία αυτού του τόπου. Το ιδιαίτερο ύφος της αρχιτεκτονικής του Κοσμά, του προσδίδει μία γραφικότητα που δύσκολα συναντάς σ' ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο.
Τόσο η αρχιτεκτονική του χωριού, όσο και η απερίγραπτη δροσιά του καλοκαιριού είναι τα γνησιότερα θέλγητρα αυτού του τόπου, που μαζί με την παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων συνθέτουν ένα ιδανικό μείγμα και κάνουν τον Κοσμά μία τέλεια επιλογή τουριστικού προορισμού.

Τα τελευταία χρόνια ο Κοσμάς ανασυγκροτήθηκε και σήμερα αποτελεί ένα απ' τα καλύτερα ορεινά τουριστικά θέρετρα. Τα θεμελιώδη συστατικά του τόπου παραμένουν άθικτα, όπως η άφθονη βλάστηση, τα βράχια, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, οι άνθρωποι και οι καστανιές. Ο Κοσμάς είναι ένας κόσμος που ξανανιώνει. Τα παλιά ερειπωμένα σπίτια παραχωρούν την θέση τους σε καινούργιες, άνετες και καλαίσθητες κατοικίες, σε κήπους γεμάτους μυστικά, χωρίς όμως το πνεύμα του τόπου να καταστρέφεται.

Τα ξενοδοχεία και οι ταβέρνες δεν αλλοιώνουν την φυσιογνωμία του τύπου και αν ο επισκέπτης ξεμακρύνει λίγα βήματα, ανάμεσα σε λιθόστρωτους δρόμους, θα μπορέσει να πιει νερό απ' τις βρύσες και δεν θα αργήσει να νιώσει την Κυνουριακή παράδοση εναρμονισμένη τέλεια στον ρυθμό της ακατάλυτης αρετής της.

< Επιστροφή